Zangles
zingen gorinchem

CVT logo 800x329Zangles

Als gediplomeerd CVT zangdocente maakt Lucia gebruik van de basisprincipes van de CVT-zangtechniek (Complete Vocal techniek).

Deze basisprincipes maken het mogelijk om (veel effectiever) te leren welke tools belangrijk zijn om je gewenste sound te creeren en om je bereik, volume en ademsteun te ontwikkelen.

lucia wijst aan cvt 500x334De complete zangtechniek is een baanbrekende en vernieuwende benadering die zeer bruikbaar is voor iedereen die in de stem is geinteresseerd, van beginner tot professional.

Zingen is dan ook niet zo lastig als veel mensen denken. Onze stem is een instrument dat iedereen heeft en waar iedereen dagelijks mee werkt. Natuurlijk vraagt het oefening om professioneel te zingen, maar als je liefde hebt voor de muziek en de juiste begeleiding, schuilt er in een ieder talent. Groot voordeel is dat je door de gebruikte CVT-zangtechniek ook veel effectiever je doelen zult bereiken.

CVT overzicht 480x640De technieken zijn geschikt voor alle zangstijlen en gebaseerd op de meest recente onderzoeken op het gebied van de stem. Complete Zangtechniek (CVT, Complete Vocal Technique) wordt aanbevolen door zangers, zangdocenten, acteurs, logopedisten en artsen wereldwijd.

Tijdens de zanglessen wordt specifiek aandacht gegeven aan:
• de ademhaling (ademsteun)
• noodzakelijke twang
• het vermijden van een vooruitgestoken kaak en lipspanning
• klankvorming
• stemvorming
• stemfuncties
• uitstraling.

De basis principes van de zangtechniek worden aangeleerd op een gezonde manier (stemproblemen en knijpen gaan vaak samen) en er wordt veel gebruik gemaakt van (begeleidende) muziek naar eigen keuze. Ook voor de Rockers geldt dat bij deze complete zangtechniek allerlei stemeffecten toegepast kunnen worden (zoals distortion, growl (grunten), rattle en breaks), zonder dat dit leidt tot stemproblemen.

zangleerling 809x540

Bij Muziekschool Gorinchem kun je kiezen uit verschillende zangdocenten:

zangdocent wiep laurenssen 334x500Wiep Laurenssen
Wiep Laurenssen is zangdocente voor Muziekschool Werkendam en geeft zowel individuele zangles als groepsles zang aan kinderen en volwassenen.

Ze won in maart 2009 de talentenbeurs in Amsterdam. Bij de Voice of Holland haalde Wiep het tot de laatste 22, als een van de talenten van Angela Groothuizen. In 2010 trad Wiep op tijdens de Zomerfeesten in Gorinchem op het grote podium van de Groenmarkt. Haar debuutsingle ¨stranded¨ is in februari 2012 uitgebracht.

De zanglessen worden door Wiep gegeven in onze schitterende locatie in de nieuwe brede school in Werkendam : Vlechtwerk".

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zingen is niet leeftijdsgebonden. Kinderen vanaf 6 jaar oud tot volwassenen met veel levenservaring zijn welkom. Zowel op basis van individuele lessen en/of groepslessen.

De zangles wordt gegeven in Werkendam, waar volop mogelijkheden zijn om met een professionele installatie en zangapparatuur te oefenen. Regelmatig worden er optredens georganiseerd, waar onder begeleiding van live-bands en in aanwezigheid van publiek opgetreden kan worden.

Bibi zingt 500x334Voor meer informatie en/of aanmelding kun je telefonisch contact opnemen via de volgende nummers 06 - 144 00 575 of 06 - 425 36 855. Als er geen gelegenheid is om de telefoon te beantwoorden, kun je de voicemail inspreken, waarna je zo snel mogelijk wordt teruggebeld of je kunt het later nog een keer proberen. Of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. --- [of klik hier voor aanmelding voor zangles]

Cathrine Sadolin is grondlegger van de CVT-methode en is een internationaal bekend en erkend zangdeskundige. Al 25 jaar doet ze onderzoek door alle vocale stijlen heen en in combinatie met haar eigen ervaringen als beroepszangeres heeft dat geleid tot vernieuwende ideeen op zanggebied. SadolinZe wordt geregeld uitgenodigd voor conferenties over de stem, overal ter wereld. Ze draagt voortdurend bij aan de ontwikkelingen op onderzoeksterrein van de stemtechniek. Ze is gespecialiseerd in het oplossen van stemproblemen, het herstellen van versleten stemmen en het lesgeven in zangtechnieken binnen alle muziekstijlen. Ze heeft gewerkt voor theaters, opera's en platenmaatschappijen, als stemcoach en als vocal producer. Ze heeft overal in Europa opgetreden als klassiek vocalist, maar ook als folk- en rockzangeres en verschillende CD's uitgebracht. In 2002 startte ze een drie-jarige diploma-opleiding voor professionals, ter bevordering van de ontwikkeling van zangers en zangdocenten. In 2005 vestigde ze het Complete Vocal Institute (CVI) in Kopenhagen, dat opleidingen en cursussen in vele landen organiseert. Vandaag de dag is het CVI het grootste zanginstituut voor professionele en semi-professionele zangers in Europa.
Voor meer informatie over de CVT-zangtechniek, kijk op www.completevocaltechnique.nl

Lucia optreden lori 809x540