Keyboardles
keyboardles van keyboarddocent

Keyboardles

Wil je ook keyboard leren spelen?
Je eerste keyboardles is een gratis proefles!

keyboardles 2 1

Afhankelijk van je wensen en niveau bepalen we aan de hand van de eerste les en kennismaking hoe we verder gaan.

De mogelijkheden zijn heel divers van (beter) leren begeleiden tot (beter) leren soleren, van bladmuziek tot het spelen op basis van akkoorden, spelen in verschillende bezettingen, jezelf opnemen, je optreden voorbereiden, je eigen geluid ontwikkelen, etc. Dit kan op basis van individuele lessen en/of groepslessen.

De lessen zijn zeer praktisch van aard. Je leert het beste door het zelf te ervaren en al snel speel je dan je eerste nummer.

Het keyboard is een zeer veelzijdig instrument, dat kan klinken als 1 instrument, maar ook als een heel orkest. Je kunt het uitstekend als solo-instrument gebruiken of in een bandje / combo.

Het keyboard wordt veel gebruikt in de blues, jazz, latin, rock, funk en popmuziek en wordt daarom ingedeeld bij de lichte muziek.

Of je nu pop, funk, jazz of rock wilt spelen, het kan allemaal bij Muziekschool Werkendam. Aan de hand van muziek die jij leuk vindt en met behulp van moderne keyboardmethodes en pianomateriaal uit de lichte muziek leer je onder andere noten lezen, akkoorden spelen, bekende nummers spelen en improviseren. keyboardles 1 334x500Er wordt gebruik gemaakt van leadsheets. De melodie wordt genoteerd in een notenbalk en de begeleiding in akkoordsymbolen. Op deze manier kun je het begeleidingsorkest in je keyboard gebruiken, maar je kunt ook op je eigen creatieve wijze begeleiden. Daarnaast wordt er ook materiaal gebruikt uit de lichte muziek voor piano met composities d.m.v. noten genoteerd op twee notenbalken: een balk voor de rechterhand en een balk voor de linkerhand.

In een volgende fase kan worden besloten om een bepaalde muziekstijl meer te gaan ontwikkelen en dan ook een ander instrument aan te schaffen met meer mogelijkheden. Ook wordt er dan meer aandacht besteed aan arrangeren, werken met sequencers, componeren en het gebruik van een computer in combinatie met het keyboard.

Heb je nog geen keyboard? Dan kunnen we je ook helpen aan een goed en betaalbaar instrument. Het is ook mogelijk om een keyboard te huren.

Als onderdeel van de les kunnen we, als je een nummer of techniek goed beheerst, dit opnemen en op CD zetten. Naast het keyboardspel kunnen we ook de zang opnemen als je dit wilt.

Gun jezelf keyboardles en schrijf je snel in. Indien er geen plaatsen meer over zijn, plaatsen wij je op de wachtlijst. De plaatsen worden verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.

Voor meer informatie en/of aanmelding:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  aanmelding voor een gratis proefles keyboard
  telefonisch bereikbaar op 06 - 144 00 575 of 06 - 425 36 855

keyboard 1 809x541